Новогодишни решения

2017-12-28

Как да спазим поставените си цели


Всички знаем, че декември е месеца на преяждането. Освен в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, този месец се слави с многобройните събирания – именни дни, фирмени партита, студентски празник. Всички тези празници са предпоставка за обилно хапване и застояване около трапезата. Нормално е след този месец всеки да си обещае в новогодишната вечер, че от следващата година ще спазваме по-здравословен режим на хранене и ще спортуваме повече. :)

Ето и няколко лесни съвета как по-лесно да се придържаме към новогодишните си решения и да се храним по-здравословно през новата година:

 Да намалим количеството храна – не е нужно да затормозяваме и стресираме организма си с изтощителни диети след обилното хапване по празниците. Достатъчно е да намалим количеството храна и да наблегнем на повече леки храни и салати. Малък трик е да ползваме по-малки чинии, така окото ни ще се залъгва, че приемаме повече храна.

Повече плодове и ядки – чаша прясно изцеден сок от плодове по време на закуската или обяд, ще ни освежи и ще ни даде повече енергия за деня, но трябва да избягваме готовите натурални сокове, защото в тях се съдържа малък процент плодове и много добавени захари. Съвет за засищане на глада в натовареното ежедневие е винаги да имаме пакетче сурови ядки. Важно е да седим далеч от печените солени ядки и да се придържаме към суровите ядки, които са много по-полезни.  

Спорт – началото на годината е чудесен период да започнем да осъществяваме новогодишните си обещания за повече движение. Не е необходимо да обличаме спортният екип и още на първи януари да тичаме към фитнес залата. Достатъчно е да започнем с малки упражнения у дома, докато организмът ни свикне с новия режим. Хората са казали, че ако правим едно и също в продължение на две седмици то става навик. Съветът тук е - опитайте се да спортувате по често в по-продължителен период и така ще свикнете по-бързо с новия активен начин на живот.  

Повече вода – всички знаем, че няма празник, на който да мине без алкохол и газирани напитки и колко от нас спазиха заръката да пият повече вода? Нека след нова година да възвърнем този полезен навик и да не пропускаме да пием повече вода. Има много приложения за телефон и модерни бутилки за вода, които помагат да пием повече вода като ни подсещат и отброяват вече изпитите количества.

Сънят е важен – нека не забравяме че организмът ни има нужда от почивка, а сънят спомага за възстановяването на мускулите. За това е важно да отделим достатъчно време за почивка и отмора на организма и да осигуряваме нужното количество сън за възстановяването на ума и тялото.

Ние в К-експрес подкрепяме новогодишните решения, но знаем, че постигането на видими резултати отнема време, така че трябва да имаме търпение и да бъдем постоянни в намеренията си.

Екипът на К-експрес.